fbpx

Slik bruker klubbene CoachYou sammen for å bli bedre

TOK I BRUK COACHYOU: Os Fotball og samarbeidsklubbene bruker CoachYou aktivt i utviklingsarbeidet. Hver uke rulles nye øvelser ut til trenerne og spillerne på tvers av klubbene. På bildet: Endre Brenne, daglig leder i Os Fotball. Foto: Midtsiden.no

Os er den største fotballklubben i Bjørnafjorden kommune, nabokommunen til Bergen. Nå bruker klubben CoachYou-appen aktivt sammen med samarbeidsklubbene i området.

Os Fotball, Søfteland TUIL og Jadakameratene IL er naboer i Bjørnafjorden kommune, tidligere Os kommune. De har lenge jobbet tett sammen om spillerutvikling, og nå gjør CoachYou jobben deres langt enklere.

– CoachYou er et strålende verktøy for trenerne våre. Det gjør jobben med å planlegge treninger mye enklere og øker kvaliteten på feltet, forteller daglig leder i Os Fotball, Endre Brenne.

– Styrker oss

Han opplyser at klubbene nå mye enklere kan rulle ut treningsøkter og periodeplaner til lagene sine, og på tvers av klubbene. Han forteller videre at Os som den største klubben i lokalmiljøet vil ha ansvar for å planlegge og dele felles aktivitet i appen hver uke.

Daglig leder i CoachYou, Rune Åsheim Mo, mener den nye måten klubbene organiserer treningsaktiviteten på, viser bredden til CoachYou.

– Dette styrker klubbene i arbeidet med å drive best mulig aktivitet for barna våre og skape en felles identitet. Marius Mikkelsen, utviklingsansvarlig i Os Fotball, har også en ekstra rolle inn mot dette der han ukentlig deler økter med trenerne i Os, men også til trenere i Jadakameratene og Søfteland, forteller Endre Brenne i Os.

– Bidrar med kvalitet

Kristen Hunnes, leder i Jadakameratene IL, forteller at samarbeidet med Os innebærer at barna går over til Os Fotball i 12-årsalderen.

– CoachYou bidrar med kvalitet og en pedagogisk tilnærming som gjør at barna får mestringsfølelse og progresjon etter hvert som de går opp i årsklasser og skal videre til Os. Det at man kan se øvelsene på video med tilhørende forklaringer, gjør denne appen svært brukervennlig og forståelig, roser Hunnes.

Leder i Søfteland TUIL, Lene Beinset, mener samarbeidet også minsker forskjellen på treningstilbudet i en større klubb som Os til de mindre, som Søfteland og Jadakameratene.

– CoachYou gjør at det lett kan deles gode treningsøvelser og fulle treningsøkter mellom lagene eller enkeltspillere, som igjen gir bedre kvalitet på trening. Vi får gode tips om nye varianter som gjør at det letter arbeidet til de mindre klubbene i distriktet, avslutter Beinset.